sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Sairaanlapsen hoitotuki

Tätä Kelan maksamaa sairaanlapsen hoitotukea olen pohdiskellut. Meillä kun on helatorstain ja loppiaisen välillä (eli reilusti alle vuodessa) ollut nyt 9 korvatulehdusta, kaksi silmätulehdusta ja yksi mahatauti, jotka ovat hoitoa vaatineet niin siitä tuli mieleeni. Selvitin kelan sivujen (www.kela.fi) kautta, että jo pelkästään korvatulehduskierteen takia pitäisi saada jotain tukea. Kyselin lasten polin lääkäriltä b-lausuntoa, hoitajan välityksellä ja odottelen siihenkin nyt sitten vastausta. Voi kyllä olla, että joutuu kasvotusten sitä pyytämään.

Tästäkin asiasta kaipailisin _KOKEMUKSIA_ mikäli jollain sattuisi olemaan!

2 kommenttia:

äiti-77 kirjoitti...

Hei Heili!
Olen erittäin allergisen 2-v pojan äiti Savosta. Eksyin "vahingossa" ja sattumalta sivuillesi ja paljonkin olisi kommentoitavaa, mutta nyt ei ehdi! Palaan paremmalla ajalla, joka tapauksessa lyhyesti koetan kertoa, että nuo teidän ongelmat kuulostavat erittäin tutuille ja viittaavaat ainakin oman kaksivuotisen taisteluni perusteella allergiaan. Ja se, ettei allergiatesteissä näy mitään, ei todista mitään. Noin puolella lapsista prick- tai veritestit eivät osoita mitään allergisuutta, vaikka sitä todellisuudessa olisikin. Ainut "lopullinen" varmistus saadaan altistamalla tietylle ruoka-aineelle yksi kerrallaan. Ja tämä onkin sitten ihan oma show ja lapselle kurjaa, koska oireet joudutaan "aiheuttamaan", jos on siis ko. ruoka-aineelle allerginen.

Mutta palailen paremmalla ajalla vastaamaan lisää, nyt on kiire lauantai-askareisiin.
Joka tapauksessa hyvä on, että teillä on aika allergialääkärille varattuna.

terveisin Himmi

Taija kirjoitti...

Heippa, mukavaa jos ennätät joskus kirjoittamaan minulle! Voit laittaa myös sähköpostia, jos se on helpompi tapa vaihtaa ajatuksia?

taijamaija@pp.inet.fi on osoitteeni