keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Viime viikolla Helsingissä taas!

Kävimme poikien kanssa allergologillamme Helsingissä taas viime viikolla keskiviikkona, samalla Iivanille tehtiin maitoaltistuskoe jota jatkettiin kotona.

Edvin 4v (16kg, 104cm) on lähinnä munalle ja maidolle enää allerginen. Viljat siis menee jo ja moni muu asia. Omenaa ja kaaleja varon kyllä edelleen ja on varmasti muitakin asioita joille ollaan allergisia, mutteivät ne ole niin merkittäviä kuin nämä viljat sun muut ovat tähän asti olleet. Edvin saa jo naudanlihaakin. +++ Seuraava käynti joko vuoden kuluttua tai tarvittaessa lääkärillä. Ja periaatteessa ei tarvi vuodenkaan päästä, jos ei haluta viedä. Edvinillä jatkuu puheterapiat edelleen ja toimintaterapiaakin suunnitteella aspergeroireiden vuoksi. Nekin tosin ovat mielestäni vähentyneet nyt iän ja kypsymisen myötä, tai sanoisinko että Edvin on oppinut paremmin elämään niiden kanssa.

Irvin 2v (15kg ja 98cm noin) on lopettanut kesällä Neocaten juomisen kokonaan. Oppinut täysin kuivaksi ja tutittomaksikin vielä. Iso poika siis. Lääkärissä todettiin, että maidoton linja jatkuu edelleen, soija, eikä perunakaan vielä käy ja viljoja pieniä määriä sietää. Omena, porkkana ja päärynä ovat ainakin pois vielä listoilta, mutta naudan lihaa on syönyt.

Iivan 1v 3kk (11kiloa) on allerginen perunalle, soijalle, maidolle, kotimaisille viljoille, päärynälle, munalle jne jne.. eli siis samat sävelet miltei mitä isommilla veljillä on ollut viime vuodet. Ei mitään uutta. Maitoaltistus aloitettiin Pikkujätissä, jatkettiin kotona. Muutamassa päivässä tuli iho-oireita, yöhuutamista ja levottomuutta ja kiukkuisuutta. Mahakipua. Nyt rauhoitellaan sitä maidottomalla linjalla sitten. Pari viimeisintä yötä on olleet suoraan sanottuna; HIRVEITÄ. Mutta ehkä se taas tästä. Iivanista otettiin verikokeet ekaa kertaa eläissään ja löytyihän sieltä taas se hyvin tulinen temperamentti, kun verikokeiden ottaminenkin piti keskeyttää pojan huutamisen ja naaman sinisyyden vuoksi. Näemmä huusi itsensä hapettomaksi. Tai jotain.

Helmikuun alkuun sain vehnäaltistusajan Iivania varten.

Ei kommentteja: