lauantai 16. toukokuuta 2009

Ongelmakakkoja ja kakkaongelmia

Tuossa tuli mieleeni, että en ole ehkä täällä niin paljon "mainostanut" kuin olisi pitänyt sitä, että Edvinillä on edelleenkin kakkaamisen kanssa aika usein ongelmia. Varsinkin reissaamiset, erilaiset ruoat, liian perunapainotteiset päivät, kuitujen pois jääminen päivän ruoista jne vaikuttaa asiaan todella nopsaan. Meillä on monet kakat tehty suihkun avustuksella, milloin missäkin asennossa ja monen tunnin tekemisen jälkeen. Poika voi pahimmillaan keskellä yötä herätä kakkaamisongelmaansa ja sitten siinä mietitäänkin, että mikä mahtaisi auttaa. Tuli tuossa vaan mieleen kun Krisselille vastailin palautteeseen.

2 kommenttia:

Krisseli kirjoitti...

Hei Taija! Hukkasin tässä välissä sivusi ja taas ihanaa löysin ne. Nyt täytyy laittaa kyllä sivu muistiin:) Tuosta ummetusvaivasta...meille ainakin määrättiin movicolit(paras vatsanpehmennyslääke, joka ei kuivata elimistö. on lastenkin olemassa) toistaiseksi käytettäväksi. siis kuukausiakin vähintään pitää käyttää. meille gastroenterologi sanoi, että lapsen ummetusvaiva on moninainen ja sen hoito aloitetaan täysin tyhjennyksellä. rasmus sai 4 pussia aikuisten movicolia ja tyhjenihän tuo. sen jälkeen 1/2 -1pss päivittäin ettei pääse ummetus tulemaan enää. lääkäri kertoi, että jos lapsella pääsee ummetus krooniseksi muuta keinoa ei ole oikeastaan päästä eroon kuin tuo edellä kertomani ohje. ja tosiaankin ummetus on meille aivan mennyttä ja ikävä ei todellakaan ole:) Voin kyllä selittää tarkemminkin jos haluat tietää tarkemmin. Ihanaa kesää teillekin ja tervetuloa blogiini myös vierailulle:)www.krisseli.vuodatus.net

Taija kirjoitti...

Kiitos Krisseli. Meillä puhuttiin joskus lääkärin kanssa noista ummetuslääkkeistä ja syystä ja toisestakin ne sitten jätettiin määräämättä Edvinille. Onneksi vaiva ei enää ole jatkuva, mutta satunnaisenakin se on harmillinen.