keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Sydän sykkyrässä, mieli mykkyrässä. Kun oikein paljon rakastaa, niin paljon huolta kantaa saa..

Tänään oli Helsingin keikka, siis lääkärissä käytiin. Reissu sinänsä oli todella rankka, ristiäisten jälkeinen elämä ei ole vielä palautunut ennalleen, mummo palautettiin juna-asemalle Kouvolaan (sieltä sitten ajelee junalla pohjois-savoon) ja aamulla piti herätä todella aikaisin. Aikataulu vähän luisti ja olimme nippanappa 11.00 Itäkeskuksella, kymmenisen minuuttia taisi jäädä "ylimääräistä aikaa". Se on tällaisen sakin kanssa kun liikkuu niin joskus mahdotonta arvioida aikaa vaikka kuinka luulisi, että se riittää hyvin! Yleensä emme ole myöhässä kyllä mistään, mutta nyt meni tipalle.

Ensin katsottiin Irvin. Irvinin ongelmahan on ollut kaura-altistuksen jälkeinen ripuli joka on jatkunut jo pitkään. Lääkäri laittoi lähetteen vielä toiseen ulosteviljelyyn (ekastakaan ei olla saatu vielä tulosta!) ja mikäli nuo viljelyt osoittautuvat olevan ookoo, niin aloitamme entistä tiukemman ruokavalion ja lihoista jää pois possu ja broileri (+kalkkuna). Nuo ovat viljalla ruokittuja eläimiä ja voivat aiheuttaa tämän pitkittyneen oireen nyt. Sitten meille jäisi lihoiksi vain poro ja hirvi ja olikos se nyt afrikassa (??) kasvatettu strutsinliha. Kotimainen strutsi ei sovi, koska sekin on kasvatettu viljalla. Mutta katsellaan nyt ja odotellaan tuloksia. Irvinin jatkot sovittiin niin, että helmi- ja maaliskuussa käydään maito- ja vehnäaltistukset kelan tukia varten. Maaliskuun lopullahan Irvin täyttää 2v ja sitten loppuu meillä Neocaten korvattavuus kokonaan. Se murhe murehditaan sitten, nyt ei auta miettiä.

Edvinin vuoro oli toisena. Näytin lääkärille Edvinin silmän ihottuman, välilihan alueen ihottuman ja haavauman, sekä kynsimuutokset. Lääkäri arveli, että mahdollisesti kyseessä voisi olla lapsuusiän psoriasis, mutta lopullisen diagnoosin tekee ihotautilääkäri. Nyt metsästämme siis Lappeenrannan alueelta hyvää, toimivaa ja tehokasta ihotautilääkäriä tai sitten menemme myöhemmin takaisin Pikkujätissä olevan ihotautilääkärin vastaanotolle. Diagnosointiin tarvitaan ottaa koeapala. Edvinin tilanteen tekee edelleen hankalemmaksi se, että kaikki tämä maksaa hurjan paljon. Edvinillähän ei ole vakuutusta, koska sitä emme hänelle pienenä saaneet. =( Tuumasin kuitenkin lääkärille, että elämä on kallista ja kaikki maksaa. Minkäs sille voi. Kyllä haluan, että Edvin saa joka tapauksessa parhaan mahdollisen hoidon, oli tilanne mikä tahansa. Tämän kaupungin terveydenhuolto kun ei tunnu oikein toimivan. Varuilta Ediltä otettiin myös labrat, katsastetaan onko kaikki hivenaineet ym imeytyneet. Niistä saan tuloksen ensiviikon keskiviikkona eli 14.10. Edvinistä minulla on aina kamala huoli jotenkin. Kaikki aina menee pahimman kaavan mukaan hänellä ja hän on elämässään joutunut jo todella paljon kärsimään sairauksien ja allergioidensa takia. Tämä psoriasis-epäily kirvoitti kyllä äidille kyyneleet silmiin ja edelleen kamalan huolen päälle. Mietin ehkä liian pitkälle asioita, mutta ei voi minkä. Tieto taitanee lisätä tuskaa tässä tapauksessa.. Noita psoriasisjuttuja olen elämässäni tavannut ja tiedän sairauden merkityksen ja vakavuuden. =( (Sehän kasvattaa huomattavasti syövän, diabeteksen, sydänsairauksien, metabolisenoireyhtymän, sosiaalisten ongelmien jne.. riskiä..) Noh, odottelemma tulevaa, että mitä se tuleva tuo tullessaan. Niin kovin toivon, että kyse olisi jostain lievemmästä asiasta tai vaikkapa hivenaineiden puutoksesta. =/ Edvinille tehdään omakustanteisesti myös helmi- ja maaliskuussa sekä maito- että vehnäaltistukset.

Iivan 2kk ei toistaiseksi tarvinnut allergologia tavata, paitsi esittäytyäkseen. =) Allergologin mukaan voidaan huokaista jos suurempia huuteluja tai allergiaoireiluja ei ala ilmaantua 4kk ikään mennessä. En edes uskalla toivoa, etteikö Iivanillakin olisi jotain vielä tulossa..

Sellainen reissu tällä kertaa. Lähetänpä vielä tätä kautta terveiseni sille Lappeenrantalaiselle perheelle, jonka tapasimme odotustilassa siellä! Tiina kertoi minulle, että todella paljon on alkanut lappeenrantalaisia siellä käydä. Eikä se kyllä ole ihmekään, kun huomioidaan tämän kaupungin tilanne ja tapa hoitaa näitä allergisia pikkuihmisiä!

Ei kommentteja: