tiistai 9. helmikuuta 2010

Maitoaltistus helmikuu/2010

Käytiin tänään poikien kanssa taas Pikkujätissä maitoaltistuksessa.

1. Edvin (3,5v) sai ensin maitoa, mutta koska maito ei mennyt oikein alas, vaihdettiin jugurtiksi. Sitä meni ehkä 1,5 desiä altistuksessa ja koska mitään isompia merkkejä oireilusta ei tullut, niin altistus jatkuu huomenna täällä kotosalla. Vähän mietittiin hoitajan kanssa siinä, että tulikohan poskien kirjavuus ja punoittelut maidosta, mutta koska se ei oleellisesti muuttunut ja muuta ei huomattu niin päätimme jatkaa tosiaan. Nyt kauhulla ja jännityksellä odotan huomista. Olisi niiiiiiin tositositosi hyvä jos edes saataisiin hapanmaitotuotteet kokeiluun jollain tapaa.

2. Irvin (vajaa 2v) sai sivelystä alkaen olikos se nyt muutamaan milliin sitä maitoa ruiskulla suuhunsa ja aika pian huomattiin, että altistus on lopetettava. Irvinin peppualue meni hurjan punaiseksi, suorastaan oli kuin "tulessa". Vielä kotonakin peppu oli aivan turvoksissa ja hellänä. Kauhulla odotan hänenkin kohdallaan, että mitä tulee huomenna/yöllä eteen vielä tuon asian kanssa. Maito siis todettiin selvästi epäsopivaksi ja Irvin jatkaa Neocate-linjalla maitonsa suhteen. Ja Irviniltä otettiin "vuosikontrollit" eli verikokeet. Niistä näkyy mm. onko kalsiumit imeytyneet ja onko hivenaineet ookoo.. =)

Lääkäri oli edelleen ihana, osaava, huomioiva ja kuunteleva ja voin edelleen suositella kaikille Tiina Tuomelaa, allergologia, mikäli sellaista sattuu etsimään. Olenkin paljon häntä ylistänyt mm. avoimessa päiväkodissa, leikkipuistossa ja milloin missäkin sattuu tulemaan vastaan allergioiden kanssa kamppailevia. Tällä hetkellä tuntuu entistä vahvemmasti sille, että Luojan kiitos, tajuttiin ajoissa lähteä keskussairaalan "allergioitten hoidosta" pois.. Se oli aivan käsittämätöntä. Neuvolassahan meille tarjottiin jo lähetettä vauvalle (6kk) sinne keskussairaalaan allergia-asioissa, mutta en mene. Meillä onkin kolmen viikon päästä vauvalla allergologille aika ja isommilla pojilla vehnäaltistukset.

Edvinin kohdalla keskusteltiin vähän aistiyliherkkyyksistä, mahdollisesta neurologille menemisestä ja ummetuksesta. Edvin oli tosi reipas poika lääkärissä, vaikka todella aikaisin jouduttiin sinne menemäänkin..Herätys minulla oli aamulla 4.30...

Pitkä, rankka reissu takana. Hyvä mieli hyvästä palvelusta. =)

Ei kommentteja: