keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

1 vuotta tuli täyteen Irvinillä ja käytiin allergologilla & vehnäaltistuksissa

No niin,

nyt on sitten vuosi vierähtänyt kun Irvin syntyi. Nopeasti se vauva-aika aina menee, harmillisen nopeasti kun vauvat on vaan aina yhtä ihania. <3 Ja on ne nuo isommatkin tietysti.

Käytiin Hkissa Pikkujätissä Tiina Tuomelan vastaanotolla ja vehnäaltistuksissakin. Vehnäaltistuksen tulos oli tietenkin positiivinen, Irvin alkoi oireilla ensimmäisten yksittäisten teelusikallisten jälkeen pienillä punaisilla pilkuilla, sittemmin kolmen teelusikallisen jälkeen alkoi kasvoissa yleispunoitus, peppuvako meni ärtsyn näköiseksi ja näppyrykelmiä oli niskassa, lantiolla, pepussa, selässä ja yksi yksittäinen näppy kainalossakin. Kunhan tästä toivutaan niin kokeilen kotioloissa vielä kauran sopivuuden. Kela vaatiikin nykyään KAKSI kotimaista viljaa kokeiltavan ennen kuin voi vammaisenlapsen hoitotukea hakea niin siksi moinen kokeilu. Mikäs siinä, hyvähän se on muutenkin kokeilla. Jos se vaikka sattuisikin sopimaan (jota vahvasti epäilen.)!

Ja asiaan. Irvinin kestonuha, jota ei enää ole osattu pitää "tautinakaan" on jatkunut ja jatkunut.. Ja vinkunaahan siellä keuhkoissa kuuluikin pienesti. Ennen altistusta jo Tuomela sanoi, että pitää aloittaa keuhkoputkia avaava lääke Irvinille, mutta altistusten jälkeen pihinä muuttuikin kunnon rohinaksi ja huomasinhan minä sen oloissakin, että poika oli tikahtua pienen konttauspätkän jälkeen hengityksensä kanssa. Se vehnäaltistus ilmeisesti vielä sekoitti pakkaa lisää ja tukki viimeisetkin röörit. Saatiin paikan päällä sitten zyrtekkiä ja spiralla semmonen koktail sekä avaavaa, että hoitavaa astmalääkettä. Kotiin viemisiksi saatiin vino pino reseptejä ja uutena tuo babyhaler + avaava astmalääke, d-vitamiinit, kalsiumjauheet ja yskänlääke. Josko me saataisiin vihdoin tämä kesto nuharöhä poies, huomasin tosiaan että on jo tullut pidettyä kyseistä olotilaa ihan pysyvänä. (Vrt. Esikoisen korvakierre ja jatkuva nuhaisuus, siihen tottui todellakin!)

Edvinillä ei ihmeempiä, kuumetta pukkasi edellisenä iltana, mutta korvat olivat vielä toistaiseksi puhtaat. Saatiin Edille nenäsuihketta Otriviniä, kun pojan nenä vaikuttaa olevan hyvin räkäisen röhnäinen.

Kotiin lähtiessä autolla Irvin sai vapinoita, ilmeisesti tuo avaava lääke niitä sitten aiheutti. Muistelen itsekin, että olen vapissut salbutamolista aikoinaan kun olen sitä käyttänyt.

Ainiin; Viikon suuri uutinen, joka ei ole aprillipila: MEILLE TULEE POIKA VAUVA!
Maanantaina selvisi ultrassa, että meidän masuvauva oli kuin olikin kasvattanut näin pääsiäisen alla munat.. =) Alkujaanhan hänen piti olla tyttö, mutta parissa viikossa tilanne muuttuikin näin. Olen hyvin onnellinen saamastani tiedosta ja Anton-isoveikka hihkui onnesta ääneen kun sai tietää taas olevan poikapuolisen vauvan tulossa! <3

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Suuret onnittelut POIKAnäkymistä :) aika ihana poikanelikko teillä kohta siellä :)

Myö taidetaa olla Irpan kanssa samiksia tuon kestonuhan kanssa, nimittäin miekin olen ollut enemmän ja vähemmän nuhassa kokoajan. Kohta ei enää tiedä milloin on oikeesti kipeä ja milloin se on vaan tuota penteleen allergiaa.