keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Helsingin keikka heitetty

Dodii, nyt on Itäkeskuksen Pikkujätti, lasten lääkäriasema testattu ja allergologi Tiina Tuomelalla käyty. Ja "tuomiohan" oli se mitä arvelimmekin, eli pojalla on ruoka-aineallergioita vino pino. Ja nämä kyseiset allergiat aiheuttavat refluksivaivaa öisin, tosin tällä hetkellä kun ruokavalio on miltei ookoo niin nämä refluksiongelmat ovat vähäisiä. Itseasiassa oli helpottavaa saada tietää, ettei mitään rakenteellista vikaa pojalla mahassa nähtävästi ole vaan tosiaan kaikki se massiiviseksi luokiteltu yöhuutaminen on johtunut allergiaoireilusta.

Maito ja kaura ovat siis meillä pahimmat syypäät elämänlaadun pilaamiseen, mutta on siellä muitakin pahiksia listalla. Aikas hyvin olen tuossa aiemmin jo listannutkin ne, mitä ollaan ajateltu ja lääkärinkin listalta samat aineet löytyivät. Naudanlihaa hän suositteli jättämään kokonaan pois ja samoin vehnää, ihan vaan kokeilun vuoksi, saataisiinko pojan vatsantoimintaa normaalimmaksi niin. Eli siis käytännössä kaikki kotimainen vilja poissa ja maito ja maitoproteiinia sisältävä naudan liha. Harmi sinänsä, koska poika on tykännyt esim. karjalanpaistista aina ihan hurjasti ja venhä on monipuolistanut paljon ruokailuja... (pasta, leipä, keksit, pulla, suurusteena jne.). Ja jos nyt näyttää sille, että venhäkin on pahis, niin sen jälkeen tehdään pojalle Kelaa varten altistukset kotimaisille viljoille ja maidolle ja voidaan sit sen perusteella hakea sairaanlapsen hoitotukea jatkossakin. Nythän meillä on mahdollisuus saada kyseistä hoitotukea infektiokierteen perusteella. Minun vaan on soiteltava hoitaneelle korvalääkärille ja haettava sitä takautuvasti. Kyllähän tuo erilainen ruokavalio ja jatkuva sairastelu rahapussin päälle alkaa käydä ja nytkin kun pojalle täytyy syöttää maitohappobakteereja (kuten ennenkin) 20 euron edestä/kk, vitamiineja (joiden hintaa en ole laskeskellut koskaan) ja lisäksi vielä kalsiumlisää, niin kyllä niistä ei kovin paljon hoitolisän jälkeen plussalle jää..Eli siis ei yhtään.

Lääkäri määräsi pojalle vielä zyrtekit tippoina niitä tilanteita varten, jos huomataan antaneemme hänelle sopimattomia ruokia. Pitänee apteekista käydä hakemassa semmoisetkin tipat. Aina silloin tällöin kun niitä tilanteita vaan sattuu käymään..
Kakkakokeisiin ja verikokeisiin saatiin myös lähetteet, pitää yrittää ne saada hoideltua ensiviikolla.. Kuukauden päästä soittaa Tuomela meille ja kyseleepi, että miten on hommat edenneet. =)

Jotta tämmönen reissu. Pienimies itse oli koko reissun suhteellisen mallikkaasti, paitsi ettei tykännyt yhtään kun hänet riisuttiin nakusilleen ja tutkittiin.. Korvalamppu oli pahis, samoin stetoskooppi. Ilmeisesti se viime viikon letkun laittaminen vielä mielessä.. Isovelikin jaksoi yllättävän hyvin olla pitkän päivän reippaana ja sai siitä pienen palkinnonkin. ;) Jotta semmonen reissu tällä erää.

Laitanpas vielä papereiden joukosta löytyneen diagnoosin eli K 52.2 Gastroenteritis allergica/ diaetedica (allerginen tai muu ruokavaliosta riippuva maha-suolitulehdus ja/tai koliitti).

Ei kommentteja: