lauantai 8. marraskuuta 2008

Gluteiiniton, munaton, maidoton perhostäytekakku!

**Kuva kakusta lisätty tuonne alas**

Elikäs kakkupohjiahan on erilaisia ja tässä tämä mitä mie nyt käytin, ohje on erimenu.fi:stä suoraan lainattu;


Valmistusaineet työvaiheessa
2 dl vesi
1,5 dl sokeri
100 g maidoton margariini, sulatettu
1,5 dl perunajauho
2,5 dl riisijauho
2,5 tl leivinjauhe

Valmistusvaiheet
Sekoita ainekset nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan n. 1 l. Paista 200°C, n. 20 min. Kumoa ja halkaise jäähtyneenä.
Mie käytin kakkuvuokan voiteluun tuota maidotonta margariinia ja maissisuurimoita.

Täyte:

Sopivaa hilloa, marjoja, marmeladia, vaniljakastiketta, vanukasta, melkein mitä tahansa mitä ikinä keksit ja sopii allergioiden puolesta lapsellesi. Minä laitoin itseni keittämää appelsiinimarmeladia. (Joka on keitetty appelsiinistä ja hillosokerista)

Kuorrutus:

250g maidotonta margariinia
500g tomusokeria
2 rkl soijamaitoa/riisimaitoa/kauramaitoa/vettä tai vaikka mehua

elintarvikevärejä jos haluat käyttää, kaakaokin käy ja voi sellaisenaankin käyttää
Minulla punainen elintarvikeväri tuossa kakussa

Karkkeja/kakkukoristeita/suklaarouhetta tms.


Kostukkeena käy pelkkä vesi tai esim. sopiva mehu.

(Tämä kakku ei ainakaan ole hajuton, mauton ja väritön vaikka onkin munaton, maidoton ja gluteiiniton.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HEI!

Olitpas onnistunut saamaan erityisen kauniin kakun ohjeesta--hienoa, että sille on käyttöä!
Toivonkin, että aktiiviset leipojat ja allergiaruuan(koti)valmistajat jaksaisivat heittää vinkkejä meille palveluun päin.
**Osoite erimenun projektitoimistoon on aatu-projekti@kolumbus.fi
Oikein hyvää jatkoa ja voimia arkeen!
Ystävällisin terveisin,
pienen allergisen tytön äiti ja erimenun projektipäällikkö Aulikki Vuorinen

katjaintenerife kirjoitti...

Harmi kun en tätä kuorrutteen ohjetta löytänyt kun olin pojan 1v kakkua tekemässä. Yritin soijakermasta vatkata kermaa, mutta eihän siitä mitään tullut ja loppujen lopuksi laitoin sitten vaan ihan tavallisen sokerikuorrutteen..ja olisin niin halunnut testata uusia pursottimia!