lauantai 1. marraskuuta 2008

Ronskisti eteenpäin vaan..

..Nimittäin noissa kiinteissä. Niillä tuntuu olevan hyvä vaikutus pojan nälkään, joten bataattia ja riisiä on tarjottu kaikissa mahdollisissa väleissä pojalle kun on ruoka-aika. Sen lisäksi kerran pvässä hän on saanut broileriakin, josta tosin ei pidä.

Eilen kun tein kääretorttua vieraita varten, törmäsin aprikoosisosepurkkiin ja luin siitä, että siinä periaatteessa ei ole kun se aprikoosi ja se tapiokatärkkelys, joita pelätä ja annoin pienokaiselle sitä sitten. No johan rupes suu aukeamaan ja maistuu hyvin se mössö! Aprikoosisose on nyt sit kokeilulistalla ja (nolo) poika on sitä syönyt jo KAKSI PURKILLISTA! Jos verrataan siihen, että muita kiinteitä per ruokailu menee noin 3-4 t-lusikallista... Huomenna pitänee käydä ABC:ltä ostamassa lisääa aprikoosisosetta, mikäli tuo edelleen näyttää sopivan pienelle.

Aprikoosi Piltin sisältö:

Aprikoosia 125 g
Vesi, aprikoosi, hedelmäsokeri, tapiokatärkkelys, C-vitamiini. Sokereiden kokonaismäärä on 11 g/100 g, josta 6 g on lisättyä (hedelmäsokeria).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heippa!
kiva,jos aprikoosi sopii. Muistanko väärin kun olen kirjoituksiasi seurannut, että oliko lapsi allerginen sitruunahapolle, saiko oireita imetysdieetin aikana siitä vai oliko se teidän isommalla lapsella?
Kun nuo pilttien askorbiinihapot ja muiden elintarvikkeiden sitruunahapot ovat keinotekoisia ja monet, jotka ovat toiselle allergisia, ovat myös toiselle. Valmistuksessa käytetään mm. maissi- tai vehnäjohdannaisia.
Meillä ei sovi kumpikaan. Juuri tuollaisen valmishedelmäsoseen kautta sen c-vitamiinin sopimattomuuden huomasin, piti olla muuten ok, mutta eipä ollutkaan. Ja itse hedelmä itsessään valmistettuna sopi.Oireet voi tulla viiveellä, koska sitä on niin pieni määrä valmiissa soseessa. Kannattaa tarkkailla! Ja askorbiinihappoa on myös joissakin gluteenittomissa jauhoseoksissa jauhoparanteena tms.

Toivottavasti askorbiinihappo sopii silti!

Taija kirjoitti...

Heippa! Meillä askorbiinihappo on tuolle keskimmäiselle eli Edvinille sopinut, mutta sitruunahappo eli E330 ei ole sopinut sitten ensinkään!
Täytyy tarkkailla Irviniä tuon aprikoosin suhteen, harmi jos se tulisi ei sopivaksi, koska poika itse tuntuu rakastavan sitä ja suu aukeaa kuin pienellä linnunpojalla, kun näkee lusikassa kyseistä mössöä.