tiistai 4. marraskuuta 2008

Allergia- ja astmayhdistyksen sivuilta kopsattu pipariohje vielä

Vaaleat siirappipiparit
½ dl vettä
1 rkl perunahiutaleita
100 g maidotonta margariinia
½ dl siirappia
1 dl sokeria
n. 4½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta

1. Kiehauta vesi ja sekoita perunahiutaleet siihen.


2. Vatkaa toisessa astiassa margariini, siirappi ja sokeri vaahdoksi.


3. Mittaa jauhot ja sekoita leivinjauhe joukkoon.


4. Lisää rasvavaahtoon hiutale-vesiseos ja enin osa jauhoista. Sekoita ja lisää jauhoja niin, että saat taikinan, jota on helppo käsitellä. (Anna taikinan tarvittaessa kovettua hetki viileässä.)


5.Kaaviloi taikina n. 3 mm ohueksi levyksi ja ota siitä piparimuotilla pikkuleipiä.


6. Kypsennä 200 asteessa n. 8 min. Piparit ovat kypsinä tasaisen vaaleita.

Muunnos:
Joulupiparit
(jos mausteet sopivat)

Käytä taikinaan 1 tl kanelia, ¾ tl inkivääriä, ¾ tl neilikkaa ja ½ tl pomeranssinkuorta. Mittaa ne veteen ja kiehauta. Lisää sen jälkeen perunahiutaleet ja jatka valmistusta kuten edellä.

Ei kommentteja: