lauantai 12. tammikuuta 2008

Laitanpa tähän alkuun lyhyesti lähtökohdat


Elikäs, poika lapsesta kyse. Syntynyt heinäkuussa 2006. Normaali alatiesynnytys 4 h, josta solisluun murtuma lapselle. Synnytyksessä erityistä se, että lapsi oli tunnin ajan jumissa vartalostaan synnytyskanavassa. Muuten terveeksi todettu, hyvin kasvava, reipas, iloinen ja onnellinen pieni mies, joka on kehittynyt normaalisti.



Ensimmäiset elinkuukaudet Edi oli tissivauva, söi rintaa yötä päivää sen 2-4 tunnin välein, mitä lapset yleensä syövätkin. Ruokahetket olivat lyhyitä ja napakoita, eli siis poika hyvä syömään. Poika sai heti pienenä relatippoja, d-vitamiinia ja toisinaan disflatylia pieruvaivoihinsa. Kasvu hyvä. Iho terve, mitä nyt kertakäyttövaiposta tulevaa iho-ongelmaa ja pientä pintakuivuutta. Ensimmäiset kiinteiden kokeilut Edillä 5,5kk iässä, jonka jälkeen hillitön yöhuutaminen alkoi.

Neuvolassa alettiin puhua huutamisista, niin siihen viitattiin kintaalla. Myöhemmin kun otettiin mukaan erilaisia kiinteitä, huutaminen vain pahentui. Välillä kokeiltiin jättää ruoka-aineita pois ja lisätä ja ottaa taas pois ja pitää päiväkirjaa syömisistä, neuvolan ohjeistuksen mukaan, tosin mitään tarkempaa ohjetta sieltä ei tullut vaan ihan suullisesti terveydenhoitaja ehdotteli ruoka-aineiden pois jättämistä.

n. 9-10 kk iässä Edille tuli ensimmäinen korvatulehdus, jonka jälkeen niitä tulikin jatkuvasti. Itseasiassa luulin välillä huutamisen johtuvan korvatulehduksista ja kiikutin poikaa terveyskeskukseen/yksityiselle näytille ja aina ei ollut kyse korvatulehduksista. Poika huusi sieltä n. 10kk iästä alkaen entistä enemmän öisin, pahimmillaan se oli sitä 16 kertaa yössä heräämistä, eli vajaan tunnin välein. 6-10kk iässä herääminen sentäs oli vielä "inhimillistä" 4-8 krt heräämistä. Aloin olla jo varma, että lapsella on jotain vialla. Korvatulehduksia tuli ja meni, kunnes koitti 8. korvatulehdus muutaman kuukauden sisällä ja todettiin liimakorva. Samalla korvalääkärin kanssa keskusteltiin poikaa vaivanneesta kuorsaamisesta, joka oli hyvin massiivista. Ja saatiinkin pian lähete putkitukseen ja risojen poistoon, joka tehtiin joulukuussa 2007. Ennen tätä meillä oltiin käyty 2kk unikoulua sairaalan unihoitajan kanssa kotona ja todettu sen olevan toimimaton juttu meidän tilanteessa. Ja lokakuussa 2007 tehtiin allergiakokeet, joissa ei mitään löytynyt.

Viimeisin korvatulehdus oli joulun aikoihin 2007 ja siitä vielä jälkitarkastus käymättä. Yöhuutaminen on jatkunut samana oli tulehdus tai ei ja selkeästi me vanhemmat olemme varmoja siitä, että jotain on vialla.

Nyt laitan vielä tänne parit keskustelupalstojen omakirjoittamani viestit. Mikäli joku haluaa kommentoida tai muuten vaan lueskella. Minuun voi ottaa yhteyttä myös sähköpostilla taijamaija(at)pp.inet.fi

Ei kommentteja: