tiistai 21. lokakuuta 2008

Luontaisesti gluteiinittomia, maidottomia, munattomia Edin herkkupiirakoita!

Leivoin tänään sitten pikkunatiaiselleni omia riisipiirakoita. Ja tuli muuten ihan syötäviä. Olin ihmeissäni. Laitan tänne ohjeen piirakoista, itselleni talteen ja muillekin, jos joku haluaa tehdä:

Luontaisesti gluteiinittomat riisipiirakat

3 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
n.3,0 dl karkeaa semperin jauhoa tms
3,0 dl semperin jauhoseos finmix vaalea jauho tms.
0,5 dl maissijauhoja (hirssi- ja tattarikin sopii)

NÄMÄ sekoitetaan keskenään ja tummaa jauhoa lisätään kunnes taikinasta voi leipoa "kakkusia" käsissä. Pyöritellään pallukoiksi ja siitä sitten käsillä voi läpsytellä sopivia piirakkapohjia tai jos on oikein taidokas niin vaikkapa piirakkakaulimella eli puikulalla.. Itse tein käsin..

Täytteeksi:
6-7 dl riisipuuroa(Meillä 2,5dl vettä, 2,5dl puuroriisiä + 1,5l alpro soya maitoa + sinistä keijua, haudutuskattilassa 1,5h)

Jos puuro tuntuu aivan liian löysältä, kannattaa lisätä osaan puuroa (kaikki ei mene piirakoihin!) perunajauhoa, noin 1-2tl riittää. Puuron voi tehdä edellisenä päivänäkin..Ja täytteessä voi olla mm. porkkanaa, punajuurta, hirssiä jne.. Tai vaikkapa sekoituksia eri täytteistä..


Lopuksi:

3-4 dl kuumaa vettä tai alpro soya maitoa, kuten minä laitoin
Reilu nokare sinistä keijua, voi sulattaa samassa
ripaus suolaa jos haluaa, ei pakko

250-300 astetta, 10 minuuttia ja sit lopuksi 5 minuuttia ylätasolla väriä saamassa. Kun piirakat on paistettu, ne on kovia koppuroita, niin ne uitetaan siihen nesteeseen, jossa rasvaa ja maitoa tai vettä.. Ja pidetään n. 5-10min. Jonka jälkeen ne voi kääriä läjässä voipaperiin + keittiöpyyhkeeseen "hautumaan".

Oli muuten todellakin hyviä ja pieni mieskin söi piirakan hyvällä ruokahalulla! Aika täyttävää oli jotenkin. Laitan myöhemmin kuvan piirakoista tänne nähtäville.

Ei kommentteja: