tiistai 7. lokakuuta 2008

Pari vinkkiä vauvaperheille tai itkuisen taaperon perheisiin

Laitanpa tänne, mikäli olet raskaana tai suunnittelet raskautta tai jos sinulla on aivan pieni vauva tai taapero;

Suosittelen lämpimästi hankkimaan sen vauvavakuutuksen. Kyllä, se maksaa maltaita, mutta hanki se ainakin ensimmäiseksi vuodeksi ehdottomasti. Suosittelen sitä ihan joka ikiselle ihmiselle, vaikka suvussa ei olisikaan allergioita tai mitään. Sen lapsen ensimmäisen vuoden aikana yleensä näkyy jo, jos allergioita on ja jos on jotain muutakin vakavaa..Tottakai myöhemminkin voi ilmetä ja suosittelen pitämään lapsella jatkuvasti vakuutusta, mut ainakin sen ekan vuoden ajan.

Ja sit suosittelen ihmisille, joilla epäily allergiasta tai selkeäkin epäily. Älä mene minne tahansa lääkärille, älä lastenlääkärille äläkä terveyskeskuslääkärille vaan hankkiudu kunnon allergologin hoitoon. Se on nähty, ettei noilla muilla riitä osaaminen, tietämys ja taidot kaikenlaisten allergioiden parissa. Voihan olla, että klassinen näppylät, maitorupi, astma jne hoituu, mutta mikäli kyse on näistä harvinaisemmista suolioireista ja reflukseista sun muista niin noilla ihmisillä ei välttämättä ole mitään käsitystä.

Viimeinen suositukseni on vielä se, että jos lapsesi itkee paljon öisin tai heräilee monia kertoja yössä. Jos vauva/lapsi örisee ja kitisee aamuyöt tai koko yön, eikä mitään muuta syytä sille ole löydetty; Suosittelen edelleen menemään kunnon allergologin vastaanotolle. Ja vielä mieluiten tuollaiselle, joka on perehtynyt lapsiin. Lastenlääkärit ovat osoittautuneet meidän tapauksessa, sekä yksityisellä että keskussairaalassa aivan käsittämättömän ulkona oleviksi allergia-asoissa. Tietysti poikkeuksiahan voi olla, mutta ei meidän tapauksessa ole poikkeuksiin törmätty.

Ei kommentteja: