sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Syyslomaelämää, ilman kiinteitä ja kipeänä

Heippa,
Oltiinkin reissussa pohjois-savossa ja itä-savossa mummoloissa ja ukkiloissa, mammaloissa ja pappaloissa..

Irvinillä oli siis ensin se Kefexin kuuri, viikon, sitten se Zithromax kuuri ja edelleen poika paralla eilen nosti kovasti kuumetta 38,3 (sahasi se kuume, ei mitattu kun kerran) ja korvia haroo. Epäilen vähän, joskos siellä onkin märkää niin, ettei nuo kuurit purekaan. Reppana on ollut kovin vaisu, valkea ja iloton.. Ihan eri mies kuin yleensä. Huomenna yritän päästä korvalääkärille terveystaloon häntä näyttämään. Viimeksi kun tk-lääkäri kauhisteli pojan ahdasta korvakäytävää ja tuskaili korvalamppunsa kanssa, korvalääkäri näkee paremmin mikroskoopilla sinne korvaan..

Loma oli ja meni ja tosiaan kiinteitä ei olla uskallettu syödä edellisten reaktioiden jälkeen, itseasiassa aivan täysin siistiksi ei pepun ihoa olla vieläkään saatu (6 pvää reaktion tulemisesta nyt) ja sitten tänään huomasinkin, että kivekset ovat ihan turvoksissa ja punaiset, miltei vesikello-vaiheessa taas. Ja ihmettelen, että mistä tämä mahtaa johtua!?! Meillä on syöty pelkkää Neocatea ja Panadolia kuuden päivän ajan, niiden antibioottien lisäksi. Samaan aikaan kun huomasin kiveksissä ongelman, oli peppukin taas ärtynyt ja kortisoni-kunnossa. Lisäksi poika alkoi puklailla ja vähän niinkuin refluksia pukkaa..

Voi olla kaukaa haettua, mutta mielessäni kävin läpi kyläilypaikkojen huonekasveja, kirjolohen paistamista uunissa ja sitten viimeisin oli se pieni ihana koiruus, joka sukulaisilla on.. Ettei sitten niille reakoisi? Käsittääkseni suolioireinenkin voi reakoida noin "ulkopuolisille" allergisoiville asioille.. Mutta se, mistä tuo nyt johtuu.. Se on kyllä iso kysymysmerkki.

Huomenna näkee, mihin tämä tilanne nyt kotosalla kääntyy. Joka tapauksessa haluan sen korvalääkärin tavata, epäilyttää tuo korvatilanne noiden kuumeilujen takia.

Laitanpa vielä oman kappaleen tänne loppuun meijän pikku Onnista. Meillähän oli kuudetta vuotta olemassaan pieni, pitkäkarvainen, harmaa marsu. (Joo tiedän; Marsu on aina iso punainen merkki kun allergioista puhutaan. Tosin meillähän ei olla eläinallergioita epäilty koskaan..eikä allergologikaan ole ottanut puheeksi marsua vaikka tietää..).. Nyt Onni on marsujen taivaassa ja Edvin 2v3kk sanoi; "Onni puiis". Onni kuoli vanhuuteen ja rauha hänen muistolleen. Antonilla kova ikävä tietysti, kun on "koko ikänsä" Onnin kanssa elänyt.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei!
mitä panadolia käytätte?
nestemäinen panadol on useilla erittäin allergisoiva, kyselin itsekin valmistajalta sen perään. Sisältää mm. ohrna jäämiä, jotka eivät ainakaan meille sopineet. Jo yhdestä annoksesta kahdeksankuiselle tuli vesiripuli, refluksi ja ihottuma. Voisiko se olla teidänkin oireiden syynä?

Taija kirjoitti...

Oi kiitos tiedosta! Pitääkin selvitellä asiaa!!!

Poika on saanut sekä nestemäistä Panadolia, että suppoja korvatulehdukseensa.

Tällä hetkellä meillä voidaan huonosti ja peppukin on ihan "ruvella" niin sanotusti. =(